Daiwa 17 Ballistic LT pergetőorsó család

E-mail
2018-as Daiwa Ballistic LT pergetőorsó család.
ballistic2500xh_pr
Fogyasztói ár78490 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Méret
Leírás

2018 BALLISTIC LT

A 17' Ballistic LT a DAIWA új LT (Light & Tough), azaz „könnyű és erős“ koncepciójának eredménye. Az LT orsók jelentősen könnyebbek, ugyanakkor vonóerő tekintetében erősebbek az eddigi modellekhez képest. Az orsóház méretét csökkentettük, míg az új hajtás-konstrukciónak köszönhetően a vonóerőt sikerült megnövelni. A roppant terhelhető Zaion orsóház biztosan tartja a hajtóművet és nagyban hozzájárul az orsó kis súlyához. Az ATD fékrendszer gondoskodik arról, hogy a zsinór adagolása folyamatos és a beállításnak megfelelően egyenletes legyen, a fék indulási ellenállás nélkül lépjen működésbe. A CNC megmunkálású alumínium hajtókar holtjáték nélkül csatlakozik a hajtókerék tengelyéhez csavaros megoldással. A MagSealed tömítés megakadályozza, hogy víz jusson a tengely mentén az orsóba - ideális tengeri horgászatra is! A forgácsolt Tough Digigear hajtás optimális vonóerőt nyújt és bírja a tartós terhelést. A fékerőt egy új konstrukciós megoldással tovább növeltük, így a 2500/3000-es méret maximális fékereje 10kg, a 4000/6000-es modelleké 12kg, a kisebb modelleké pedig 5kg. A 6000-es méret Power-Handle hajtókargombbal kerül forgalomba, mely igen kényelmes, kimondottan nagy terhelés esetén jön jól - ideális feederezéshez és nagyhalas horgászathoz.


Műszaki kivitel
►► LT (Light & Tough)
►► ZAION® orsóház
►► MAGSEALED® orsóház
►► 6 golyóscsapágy (ebből 1 „CRBB®“)
►► AIR ROTOR®
►► CNC megmunkált TOUGH DIGIGEAR®
hajtómű
►► ATD™ fékrendszer
►► Infinite Anti-Reverse® visszaforgásgátló
►► Cross Wrap™ keresztirányú zsinórfektetés
►► Silent oscillation dobemelés
►► Alumínium Air Spool dob
►► CNC esztergált alumínium hajtókar
►► AIR BAIL® felkapókar
►► Twist Buster® II zsinórvezető görgő

Kompakt felépítés

Ezzel a megoldással mérnökein anélkül szabadították meg az orsókat a felesleges súlytól, hogy engedményt tettek volna az erő és teherbírás terén, valamint a zsinórkapacitás is változatlan maradt. Az újragondolt orsóház design-nak és az erősebb hajtásnak köszönhetően az új LT orsók a Daiwa valaha gyártott legkönnyebb és legerősebb pergetőorsói.

Zaion & DS5

A Zaion és a DS5 extrém erős és teherbíró karbon-kompozit anyagok, a Daiwa technológiai fejlesztésének eredményei.A karbon-kompozit anyagok használata lényegesen könnyebbé, mégis erősebbé teszi az orsókat az orsógyártásban általánosan használt kompozit anyagokhoz képest. Mivel ezek a karbon-kompozit anyagok nem rozsdásodnak, tengeri használatra is optimálisak. A könnyű, erős és rendkívül hosszú élettartamú anyag ideális az orsógyártás számára.

Alumínium Air Dobok

A dob design, méretezés és anyagerősség analízise alapján jelentősen csökkenteni tudtuk a dobok tömegét. Ezek az új alu dobok, amelyek tovább növelik az orsók kiegyensúlyozottságát jóval könnyebbek, mint a jelenlegi, ABS műanyagból készített Air dobok.

Erősebb fékteljesítmény

A fékrendszer egy sor módosításon esett át. A dobok belső csapágyazását, a tengelykonstrukciót és a fékállító gomb felületét úgy alakítottuk át, hogy ettől az ATD fék még erősebb lett. Bár az LT orsók mérete és súlyacsökkent, sokkal nagy obb fékerőt nyújtanak, mint elődeik.

Tough Digigear

Orsótervező mérnökeink igyekeztek minden korábbinál erősebbé tenni a Digigear hajtóművet. Górcső alá vették és módosították a hajtókerék méretét, anyagának erősségét, a ogaskerekek fogainak szögét és azok méretét is. A változtatás minden elemét lépésről lépésre teszteltük és mindent részletekbe menően kidolgoztunk. Az eredmény igazi áttörés lett.

Hajtókarok

Az új fejlesztésű hajtókar design középpontjában az erősség és a megfelelő erőátvitel áll. Ezzel a módosítással szintén súlycsökkentést sikerült elérnünk.