Image
Meglepő, de a tubusok nem festéket tartalmaznak!

 

Több mint fél évszázada, 1951-ben dobták piacra azt a különleges horogravalót, amely a hagyományos csalikkal horgászó pecások számára a leginkább megdöbbentő, hihetetlen és elképesztő. Kis „temperás" tubusokban találkozhatunk a Mystic csalival.

Használata egyszerű: ujjbegyünkre nyomunk belőle egy-két cseppnyit, megsöndörgetjük, amitől gumis állagúvá válik, majd a szabadon alakítható gyurmából csontit, pinkit, szúnyoglárvát vagy éppenséggel kukoricaszemet formázunk. Persze kombinálni is lehet a színeket és a formákat. Illata leginkább a nitrófestékre hasonlít. Hogy ezt megeszi a hal? Hihetetlennek tűnik, de kap rá. Igazából nem annyira kellene meglepődnünk, hiszen a fémből készült villantóra is ráront a csuka, a fából készült wobblert is beslukkolja a harcsa, a lágy gumiférget is bekapja a süllő és a hungarocell alapanyagú technopufit is behörpöli a ponty. A Mystic csalit pontyozáshoz meg keszegezéshez próbáltuk ki, és teljesen meggyőzött bennünket. Sokszor van úgy az ember, hogy kishalat kellene fognia hirtelen, de semmiféle csali nincs elérhető közelségben. Ilyen esetekkel is számolva mindenképpen érdemes egy-két tubus Mystic-et a horgászdobozunkban tartani. Szavatossági ideje korlátlan, enni meg nem kér.

 

A készlet 6 különböző "tubus" műcsalit tartalmaz

 

Az alábbi szinek, a következő csalifajtákat utánozzák:

 


GYÚRHATÓ PIROS ÉS SÁRGA

Szilárdabb anyagának köszönhetően könnyedén formázható belőle piros- és sárga csonti, vagy akár nagy szemű kukorica is. A két színt kombinálva kis fantáziával fogós csali-kombinációkat varázsolhatunk horgunkra.


KLASSZIKUS PIROS
Lágy összetevői miatt már gyengéd áramlatok is megmozgatják a horgon, ezért különösen ajánlott szúnyoglárva-imitációk készítésére.

KLASSZIKUS SÁRGA
Elsősorban búza, sajt vagy apróbb szemű kukorica helyettesítésére alkalmas utánzatok gyúrhatók belőle.

KLASSZIKUS FEHÉR
Csonti és kenyérgyurma imitációkra alkalmas. Az eredeti anyagok helyett és azokkal együtt is remek csali.

FLUO PIROS
Fluoreszkáló komponense alkalmassá teszi arra, hogy nagy mélységekben, vagy zavarosabb vízen is hamar észrevegyék a halak. Értékét növeli, hogy bármilyen más Mystic termékkel, de egyéb anyagokkal is kombinálható, s mint ilyen azok láthatóságát is nagyban növeli nem optimális körülmények között.

 

Image
Szúnyoglárva imitáció
 
Image
Csontival kombinálva
 
Image
Szúnyoglárva és kukorica imitáció

 

A termék áruházunkban megvásárolható!