A nagy INTERFISH pergető teszt

 

 

Úgy gondoltuk Bódi Zsolt barátommal, hogy úgy illik, ha leteszteljük azokat az eszközöket, amelyeket eladásra kínálunk Nektek. Akasztják a hóhért? No majd meglátjuk! Smile

 

Összeállítotottunk egy-egy pergető szettet, egyet Zsoltinak, egyet pedig magamnak, amivel úgy gondoltuk, hogy vallatni fogjuk a vizet. Zsolti a hasznosi tavon próbált szerencsét, én a nőtincsi tavat és a tárnoki tavat részesítettem előnyben.

 

A felszerelés:

 

Inrefish Yokuzuna pergető bot, 30-60g dobósúly, 2,4m

Interfish MET 4000-es 8 csapágyas, fémházas orsó

Interfish 0,30-as Powerfil Dynema fonott zsinór

Interfish dupla kanalas körforgó villantó és Interfish Tohr wobbler

 

Az utóbbi kb. 2 évben jómagam már inkább a pergető horgászatot részesítem előnyben ellentében régi önmagammal, amikor is hosszú órákat képes voltam egyhelyben ülni és várni a kapást fenéken vagy úszón. Mára valahogy magával ragadott az a fajta vadász szenvedély, ami a "sétálós" pergető horgászatot jellemzi: kifigyelni merre bandáznak a kishalak, csendben megfigyelni a rablásokat, kitalálni, hogy az adott vizen melyik szín, forma, méret, stb. fekszik a rablóknak. És ha ezek mind meg is vannak, még mindig át kell tudni verni a rutinos öreg rókákat. Jelen teszt kapcsán kizárólag Interfish termékeket használtam, így a műcsali készletem viszonylag szűkös volt, hiszen a duplakanalas villantót és a Tohr wobblert akartam csak tesztelni. (Egy régi "pergetős" cimborámnak megmutattam a Tohrt, aki első blikkre azt a kérdést szegezte nekem, hogy cápát akarok-e fogni Cool) Node sebaj, lássuk miből élünk!

Első utam a nőtincsi tóhoz vezetett. Elég sokat jártam már a tavon, viszonylag jó helyismerettel rendelkezem. Reggel 6 órakor a ködben és csípős hidegben megkezdődött a tó vallatása. A körforgóval kezdtem: Gyönyörűen indul, szépen veret, szolídan sűllyed csak: egyszóval kezesbárány! Na! Ez már tetszik, vajon a halaknak is fog? Nos nem maradtam eredmény nélkül, jópár csuka, balin és egy szép süllő is a horogra került! Jó kezdet!

 

Image
2 kg feletti balin, jó küzdő!

 

Az orsó remekül muzsikált! Nem tudom ki hogy van vele, de engem azzal lehet a sírba kergetni, ha bedobás után a felkapókar nem akar visszaváltani. Sajnos még a nagynevű gyártók termékeivel is sokszor előfordult. Legnagyobb megelégedésemre a MET 4000-es úgy működött, mint a svájci óra! Hangtalanul, szépen rendezi a zsinórt, a féket pedig rendkívül precízen és aprólékosan lehet állítani.

Amikor akció volt, akkor sem tapadt le, azonnal felvette a hal ritmusát. Egy dolgot tudnék "felróni": a hajtókar rögzítő csavarját talán kicsit erősebben kell meghúzni. Összességében egy kezes bárány és nemutolsó sorban meglehetősen impozáns darab.

 

Image

 

Az Interfish cég, a Yokozuna botjait prémium kategóriás termékként hírdeti. A magam részéről első körben az árával találkoztam és az alapján én inkább a középkategóriába soroltam volna. Csak, hogy érthető legyek: egy prémium pergető bot kényelmesen kerül 20-30, sokszor 40 000,-Ft-ba is. Az én tizenezres Yokozunám ezt meg sem közelítette. Hála Istennek, a németeknek volt igazuk, a rendkívül kedvező ár ellenére, egy parádésan jó minőségű bot akadt a kezembe. Esztétikai megjelenését tekintve is nagyon szép, de mondják a puding próbája az evés, a horgászboté a peca! Nos fárasztáskor érthetővé vállt, hogy mitől prémium ez a bot! Szinte eggyé válik a horgásszal, rendkívül rugalmas, és nagyon jól követi a hal kitöréseit. Az erős bot ellenére, meglepően kecses és vékony maga a horgászbot, így egy egésznapos pergetést követően sem lesz a pecásnak izomláza, hisz a súlya mindössze 190g! Korábban én magamat Shimano őrültnek tartottam, de azt hiszem lelkifurdalás nélkül cseréltem le erre a darabra a korábbi botomat.

 

Image
A duplakanalas körforgónak ő sem tudott ellenállni

 

 A következő hétvégén a tárnoki tavat teszteltem, szerettem volna a Tohrral is fogni végre valamit. Azt érdemes tudni erről a wobblerről, hogy meglehetősen nagy méretei vannak: 19,5cm-es. Fém terelőlapkája van így eléggé intenzíven vereti a vizet. Illetve a "hal" testében egy csörgő is helyett kapott. A kissé szokatlan formát kevéssé ismereik honi halaink, ebben bízva dobtam a nádfal mellé. Nem csalódtam benne! Még az apróbb rablók is oda-oda csaptak neki, de az éppen méretes csuka is minden gond nélkül felveszi. Hogy ez a rafinált formának vagy az erőteljes veretésnek köszönhető-e, nem tudom. Talán mindkettőnek!

 

Image

 

Image
A kissebb példányok is felveszik! Catch and release!

 

Ezt követően büszkén hívtam fel Zsoltot, hogy eldicsekedjek a balin-csuka-süllő hármassal, mire ő átküldött egy e-mailt...

 

Image
Zsolti és az ő csukája! 8,7kg és 88cm

 

Image
Õt is a duplakanalas hozta extázisba

 

Image
Interfish Yokozuna bot, MET 4000-es orsóval Jaa és van ott egy csuka is! :)

 

Nincs mese, ez a hal mindent visz! 8,7kg, 88cm. Csudaszép számok! Az egészben az a szép, hogy ő is pontosan betartva a "játékszabályokat" csak INTERFISH eszközöket használt!

 

Gratulálok Zsolti, ez jó mulatság, férfi munka volt!

 

A teszt során használt felszerelések a webáruházban megvásárolhatóak, kérés esetén személyes tanácsadással egybekötött próbahorgászatra is van lehetőség! Érdeklődni a 06 30 2215721-es telefonszámon lehet!

 

Görbüljön!