A Moon X-Power Dyneema fonott zsinór

 

Kezdhetném azzal, hogy hosszú évek tervező, és fejlesztőmunkája előzte meg ennek a remek zsinórnak a megszületését, és végül feltalálták a spanyol viaszt, űrtechnológia, XXI. század, stb…, de ez már közhely. Én nem tudhatom meddig tervezték, tesztelték, fejlesztették, én csak azt tudom, hogy a sokak által jól ismert, legendás GPN Japán minőségű, Japán tervezésű,  Kínában gyártott nagyszerű zsinór, merülő fonott testvéréről van szó.
Image
A külső tervezés is a GPN megszokott jegyeit viseli

Már az első tapintásra, amikor kibontottam a csomagolásból, érezhető volt, hogy egy jó zsinór került a kezembe. Azonnal észrevehető a bevonat rajta, ami vízhatlanná teszi.  Az első dobásnál kiderült, hogy a csomagoláson feltüntetett Sinking Fishing Line Japan felirathoz méltóan, valóban azonnal süllyed a zsinór, nem kell kínlódni vele, hogy a víz alá juttassuk. Egyébként 125 méteres kiszerelésben kapható.

Image
Jól látható a vízálló bevonat a zsinóron

A zsinór egyébkét technológiailag is nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik. A csomagolás felirata szerinti rengeteg elemi szálat, amiből készü,l én is szemügyre vehettem, amikor nagy nehezen sikerült eltépni az egyik csomónál a teszt során. Persze nem bottal, hanem kikötve a korláthoz. Tapasztalatom szerint a feltüntetett 0% nyúlás és a 100% vízállóság megállja a helyét. Az UV állóságról még nincs módom beszámolni, de elvileg azzal sincs baj, és azt hiszem nem is az a legfontosabb nekünk horgászoknak.

Image
0% nyúllás, 100% vízállóság, jó csomótűrés a jellemzők

A feltüntetett szakítószilárdsági adatok is bíztatóak. Egyszóval, aki jó minőségű, de elérhető árú fonott zsinórra vágyik, annak jó választás ez a zsinór. Mint horgászbolt tulajdonos,  azt is tudom, hogy akik rendeltek már ebből a zsinórból, azok gyorsan rendeltek még a barátoknak vagy maguknak belőle. Tényleg minőségi áru.

Image
A visszajáró vevők egyik kedvence

Ez a fonott horgász zsinór is megvásárolható a webáruházunkban.