A Daiwa Grubin' Shad twister család 2014-es debütálását megelőzően sikerült "szereznünk" 1 db csalit még 2013. őszén. Konkrétan a Daiwa év végi termékbemutató szemináriumát követően véletlen nálunk maradt...

Daiwa Grubin' Shad gumicsali

Nos azonnal a vízpart felé vettük az irányt és a Lajosmizsei Füzes tavon leteszteltük a 10cm-es gumihalat.

A 10cm-es mérete elsőre riasztó volt, mert általában a magyar vizeken inkább a kisebb, max 6-7cm-es csalik szoktak működni, de a Daiwa japán fejlesztőmérnökei ritkán hibáznak.

A gumicsali kialakítás olyan, hogy a lágy, erősen bordázott test lamellái közé aromát vagy attraktort tehetünk, így azok illatukkal még fogósabbá teszik a csalit, Jelen teszt alkalmával A Cormoran Double Fish halolaját használtuk.

Cormoran Double Fish rablóhalas aroma olaj

Szembetűnő lehet a gumi alján lévő "fröccsöntési" hibának tűnő kis szárny, ami valójában egy stabilizátor. Így gyakorlatilag elkerülhetjük, hogy a csalink a a vízben billegjen esetleg pörögni kezdjen egy túl gyors vezetés alkalmával.

Elmondhatjuk, hogy igen lassú vontatás mellett is azonnal reagál a farok és ingerlő "csóválásba" kezd. A klasszikus twister mozgáson túl, a gumi testén lévő bordák lágyságának köszönhetően mikro-rezgéseket keltenek, melynek szerepe kettős:

1.) Egyrészt veszettül ingerlik a ragadozók receptorait - mintegy azonnali kapásra késztetve őket

2.) Másrészt a pulzáló mozgás szépen fokozatosan "adagolja" a korábban felvitt halolajat.

Daiwa Grubin' Shad gumicsali test

Gyakorlatilag egy kötelező darab lett a műcsalis táskában! Kifejezetten ajánlott termék! Kiválóan működik kisebb 4-8g-os jig fejjel is illetve folyóvízi környezetben nagyobb, 10-15g-os fejekkel is, illetve "cseburakcsával" is!

A teszt során készítettünk egy videót is, íme:

 

Videóban és a cikkben szereplő termékek mindegyike megvásárolható a Webfishing Center Horgász Webáruházban!