A Moon Feeder Special bot és a Moon BLM 40 orsó

 

 

Egy ködös áprilisi hajnalon jutottam ki a kedvenc horgászvizemre, és nagyon boldog voltam, hogy ebben a rohanó világban időt tudtam szakítani a horgászatra és ismét a természetben tölthetek egy napot. Hogy összekössem a kellemest a hasznossal, a Moon termékcsalád, két igazán kellemes ár-érték arányú termékét gondoltam letesztelni. Akasztják a hóhért? No majd kiderül! 

Image
A pára a víz fölött mindig izgalmas, sejtelmes látvány

Ezúttal egy Feederbotot hoztam kipróbálásra, melynek neve Moon Feeder Special, azért special, mert megvan az a különlegessége, hogy a két feeder spicc mellé egy Match spiccet is találunk a nyélbe rejtve, ami ráadásul még használható is. Illetve a bot mellé a Moon BLM 40 harcifékes orsót gondoltam górcső alá vetni. Ehhez egy match pótdob is jár, ezért ez egy jó választás lehet azoknak, akik mindkét módszert szeretik. Az erősebb spiccet helyeztem a botba, mert számítottam pontyokra is. Bedobás után gyönyörködtem a napfelkeltében, mely mindig csodaszép, de oly ritkán van alkalmam, hogy a természetben tudjam csodálni.
A botot kézbefogva, azonnal észre lehet venni, hogy jó minőségű karakteres darab, parafa nyele kényelmes fogást biztosít , a 3,9 méteres válztozatot volt alkalmam használni, ami viszont feltűnt, hogy a bot összetételeinél nem tökéletes a vágás ami ugyan, csak és kizárólag esztétikai hiba, viszont a gyártónak kb 5 másodperces munka lenne tökéletesen simára csiszolni. Ettől az apróságtól eltekintve, számomra is meglepő módon,  egy rendkívül  jó, mondhatnók "kezesbárány" bot benyomását keltette, melyet én, bátran  bármelyik drágább bot mellé oda mernék  állítani példának. Jelen esetben, az "olcsó húsnak, híg a leve" tézis nem állja meg a helyét!
A dobósúlya 30-60 gramm, merem mondani, hogy igazán nagyokat is lehet egy ilyen feederbottal dobni.

Image
A bot 30-60 grammos dobósúlyú, nagy dobásokra kiválóan alkalmas

 Az orsó is megér egy külön misét. Tűgörgős visszaforgásgátló,  harcifék, robosztus felkapókar és a 7 csapágy garantálja a jó minőséget, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a Moon termékek importőre minden termékre 2 év garanciát vállal. Szép esztétikus orsó, melynek használati értékét növeli a match pótdob. Eleinte féltem, hogy a felkapókar akadozni fog, a zsinór vezetés nem lesz megfelelő, stb., de a pergetéshez szokott, sokat "kurblizó" kezemnek is kedves volt ez szerkezet! Újabb kellemes meglepetés!

Image
Fém dob, fém hajtókar , 7 csapágy és esztétikus kivitel: Moon BLM 40 orsó

Kezdetben a keszegek jöttek a horogra, a spicc nagyon jól közvetítette a legkissebb kapást is, számomra mindig élvezet feederbottal horgászni. Délelőtt 10 óra körül érkezett az első ponty, melyet a jó bot-orsó párosnak köszönhetően, arányleg hamar tudtam meríteni. Meglepő volt, hogy milyen jól irányítható a hal ezzel a kecses bottal.

Image
A második ponty is a hálóban ez is másfél kiló forma&

Fél óra múlva akkora kapásom volt, hogy karikába hajlott a bot, kicsit megkésve vágtam be, mert csodálkozva néztem, hogy a bojlisok hogyan hordják be teljesen elém a horgukat, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Feltünt nekem, hogy hétfő reggel lévén és tagok híján, csak a bojlisok voltak kint. Bot suhanást nem is lehetett hallani, csak nálam, nem divat már dobni a bottal. Csónakforgalom az viszont volt rendesen… Odaseneki!
Visszatérve a kapásra, igaz kicsit megkésve vágtam be, de jól akadt a pici horog. Ismét következett egy élvezetes fárasztás a könnyű felszereléssel, ezt is hamarosan merítettem és ez is másfél kiló forma volt mint az előző. Igazából nem komoly ellenfél ennek a botnak, orsónak és zsinórnak, de még mindig élvezetesebb, volt ezzel, mint mondjuk egy 30-as fonottal kifogni.
 

 Bot 3,6 és 3,9 méteres kivitelben kerül kereskedelmi forgalomba, az orsó pedig 30-as és 40-es méretben. Mindkettő elérhető árú, kiváló minőségű horgászcikk. Összességében jó szívvel ajánlom mindenkinek, a webáruházban mind a bot, mind az orsó kapható!

Görböljön!