A pontyhorgászat egyik legnépszerűbb kiegészítője az elektromos kapásjelző. Ma már nagyon sok horgász áldoz arra is, hogy rádiós szettet szerezzen be magának, melynek segítségével egy pillanatra sem marad információ nélkül botjai állapotáról, még ha kissé el is kell távolodni a horgászbotjaitól. A Black Spider Elite rádiós kapásjelző szettjét teszteltük.

 

Black Spider Elite rádiós kapásjelző szett

A kapásjelző szett egy kompakt kis táskában kapott helyet, mely nagyban megkönnyíti a szállítást. Az összeállítás tartalmaz három darab elektromos kapásjelzőt, melyek különböző színű leddel vannak ellátva, és egy központi vevőegységet. A rendszer 433 MHz-es technológián alapul, és 256 lehetséges kombinációval hangolható össze a három adó és a vevő, így gyakorlatilag a vízparti "összegerjedés" kizárható.

 

Black Spider elektromos kapásjelző

A kapásjelző egységek modern megjelenésűek, a fekete és az ezüst kombinációja soha nem fog kimenni a divatból.

 

black spider elite elektromos kapásjelző szett

A jeladó oldalán két gombot találhatunk. A felső "T" felirata a "Tone"-ra azaz a hangszínre utal. Ebből négyfélét állíthatunk be. Az alsó "S" a "Sensitivity", azaz érzékenység, ami nyolc fokozatban állítható.

 

Black spider elite elektromos kapásjelző

Fontos egyébként megemlíteni, hogy az "on/off" gomb több másodperces nyomva tartására kapcsol be, illetve ki a készülék, s ez a gomb egyben a hangerőt szabályozza ismételt megnyomásokra.

 

black spider elite rádiós kapásjelző szett

A kapásjelzők áramellátásáért egy-egy 9V-os elem felelős, melyet nem tartalmaz az alapszett. Minden vásárló maga választhatja meg, milyen minőségű elemet szeretne használni. Érdemes egy valamirevaló telepet vásárolni, mert akár egy teljes szezont is kibírnak a jó minőségű 9V-osok.

 

Black Spider Elite kapásjelző

A telepek nyílásában találhatók meg a kódolás összehangolására szolgáló mini kapcsolók. Itt állítható be az a bizonyos 256 féle változat.

 

black spider elite rádiós kapásjelző szett

Az elemeket pólus-helyesen kell behelyezni, erre figyelmeztet a + él a - jel piktogramja. Ha az elemeket véletlenül fordított pólussal tesszük be, a rendszer nem romlik el, csak nem fog működni, míg fel nem cseréljük a polaritást.

 

Black Spider Elite rádiós kapásjelző szett

A kapásjelzők - ez ma már magától értetődik -, nem csak hanggal, de ledes fényjelzéssel is értesítenek a kapásról.

 

Black Spider Elite rádiós kapásjelző

A botok feltámasztását gumírozott felület teszi stabilabbá, és a botok számára karcmentessé.

 

Black Spider Elite rádiós kapásjelző szett

A csavaros rögzítő elemen egy anya is található, melynek szerepe az, hogy a kapásjelzőt pontosan magunk felé, vagy a kívánt irányba tudjuk berögzíteni.

 

Black Spider Elite elektromos kapásjelző szett

Hazánkban a természetes vizeken két bottal horgászhatunk, de a szettben gondolnak a speciális pontyos, bojlis vizekre is, így három jeladót találhatunk benne (sőt a negyediknek is megvan a helye, ha valakinek erre lesz szüksége).

 

Black Spider Elite rádiós kapásjelző vevő

A központi egység négyféle színnel, négyféle jeladóval kapcsolható össze. Értelemszerűen a kapásjelző színes ledjével megegyező színnel jelez, így könnyedén láthatjuk, melyik boton kaptunk kapást.

 

Black Spider Elite elektromos kapásjelző vevő

Mivel az érzékenységet nyilván a jeladón állítjuk be, így a vevőn elegendő kétféle beállítás. A hangerő, és a hangszín.

 

Black Spider Elite vevőegység

A vevőegység is 9 V-os elemről működik, s hatótávolsága optimális körülmények között eléri a 250 métert. Ez normál körülmények között több mint elég.

 

Black Spider Elite kapásjelző szett

A táska tartalmaz egy nyomtatott kezelési útmutatót, melyen a legfontosabb tudnivalók magyar nyelven is elolvashatók.

 

Black Spider Elite elektromos kapásjelző szett

A Black Spider ELITE rádiós kapásjelző szett kiváló minőségével és megbízható működésével a piac egyik legjobb ajánlata. Esztétikus megjelenése minden használat alkalmával tudatja tulajdonosával, hogy jól választott. Mind a központi egység, mind a kapásjelzők felülete ún. "soft touch" bevonatot kapott, ami nagyon kellemes tapintást tesz lehetővé. A vevő egység kis mérete, és rövid antennája ellenére negyed kilométeres hatótávolságú, ami nagyban megkönnyíti a horgászatunkat. Az egész szett esőálló, így víztől sem kell félteni. A hazánkban előforduló hőmérsékleti értékek nem teszik próbára a rádiós kapásjelzőt, bátran használhatjuk bármelyik évszakban. Így pl. karácsony közeledtével egy nagyon jó ajándék ötlet lehet ez az összeállítás!

 

 

 Forrás:www.energofish.hu