A WFT LOOM világító horgász zsinórokról, avagy a horgászat sötét oldala.

 

A termékpalettánk kialakítása során figyeltem fel egy újdonságra. A WFT Loom világító zsinórról van szó. Aki a Penn KG zsinórokat ismeri annak nem egészen ismeretlen ez a zsinór, hiszen a paraméterei ugyanazok, csak ez egy elmés szerkezeten keresztülhaladva világít a sötétben.

Image
A világító zsinór nagyon érdekes és ráadásul nagyon hasznos is tud lenni


A zsinór fluoreszkáló anyag felhasználásával készült, melyet egy fototechnikai eljárással az úgynevezett Loominátor feltölt és órákon át világít a sötétben. A Loominator mindössze 60 gramm, tehát elhanyagolható súlyával senkit nem zavar a horgászatban. A működési elve, hogy egy hengeres kamrában van 2 speciális led, ami a fluoreszkáló zsinór fényeffektjét 200-szorosára (!!!) felerősíti és mindezt másodpercek alatt.

Image
A Loominator pillanatok alatt a botra szerelhető és csekély súlyával észrevehetetlen

A mellékelt fotó szerint, a Loominátort a  keverőgyűrűtől a botvég felé kb 10 centiméterre kell a botra erősíteni, befűzni a zsinórt és már lehet is használni, mint, ha mi sem történt volna.

Image
Másodpercek alatt felszerelhető és a megfelelő pozícióba állítható

A zsinór fényeffektje a Loominátoron keresztülhaladva a következő, körülbelül 10 másodpec után éri el a lagmagasabb intenzitást ami azután órákig tart. A zsinór a fluoreszkáló tulajdonságát teljes élettartalmára megőrzi, míg le nem cseréljük, mindig világítani fog. (persze csak a feltöltést követően)

Image
Így néz ki működés közben

Maga a zsinór kapható fonott és monofil kivitelben is. A WFT (Penn) LOOM KG Strong a fonott zsinór, melynek szakítószilárdsága és minősége legendás. Korábban a Penn KG márkanéven került forgalomba, most a WFT KG Strong márkanéven fut és ennek a világító változata a LOOM Strong. Kapható 0,12, 0,18, 0,25 és 0,32 mm-es vastagságban. Szakítószilárdsága  15-től 51 kg-ig terjed, vastagságtól függően.130 és 300 méteres kiszerelésben kerül forgalomba.

Image
A bivalyerős KG Strong

A másik zsinórtipus a Loom Mono, mely mint neve is utal rá monofil zsinór. Ez a fajta 0,22, 0,26, 0,31, és 0,36 mm-es vastagságban kapható. 200 méteres kiszerelésben juthatunk hozzá.

Image
A monofil zsinórok kedvelőinek: LOOM Mono

Az éjszakai horgászatokon rendkívül kedvező lehet, hogy látjuk merre van a zsinórunk, nem is beszélve az éjszakai pergetésekről. A leírás szerint a halakat nem ijeszti a fluoreszkáló zsinór, sőt.....

Image
A csónakból&

Image
Bojlizáshoz&

Image
Dobáskor& egyszóval sokszor jól jön a láthatóság a sötétben

Nagyon sokszor jól jöhet ez a tulajdonság, amivel ezek a zsinórok rendelkeznek. Persze enélkül is lehet éjszaka horgászni, de ez megkönnyíti a dolgunkat.

Image

Próbáljátok ki Ti is, maradandó élményekben lesz részetek - ha másért nem, akkor az irigykedő horgásztársak miatt!