Team Daiwa Heavy Feeder horgászbot család

 

 

A nagymultú Japán Daiwa horgászfelszerelés gyártó cég magyarországi előretörésének éve a 2010-es volt. Ekkor kezdte meg a Webfishing Center Horgász Webáruház is mind a Daiwa mind pedig a cégcsoporthoz tartozó Cormoran termékek importját. Ez az előbbi állítás a feederes horgászfelszerelések terén fokozottan igaz. Most a Team Daiwa Heavy Feeder horgászbot család bemutatója következik. A maga pár-tízezer forint körüli árával még éppen belefér a középső árkategóriába, annak felső határait feszegetve, azonban megjelenésében jóval túlmutat a konkurencián. Hogy mivel is? Lássuk!

Az első, amit észrevehetünk a külön bottáska, ami a bothoz jár… Keményfedeles, belül puha és minden „alkatrész” rögzíthető, maximális biztonságban tudható benne. A carbon design, a díszes feliratozás tovább növeli az esztétikai hatást. Csak úgy mellékesen a Shimano Beast Master BX sorozat szerény szürkécske kis vászonzsákja ezzel nagyon nincs partiban... Nem véletlenül! Jellemzően csak a magyar piacon van ilyen erővel jelen a Shimano, a világ más részein, és Európa szerte toronymagasan a Daiwa viszi a prímet!

 

Image
Impozáns megjelenés, korrekt csomagolás!
 

 

És most jön a lényeg, nyissuk ki a tokot és vegyük kézbe a „fegyvert”. A federeknél nem megszokott bojlis nyél rögtön feltűnik, vélhetően a távdobási képességek hangsúlyozását szolgálja. A nyél végén gyönyörű Daiwa-logó villan meg a napfényben.

 

Image
Távdobó nyéltag, impozáns Daiwa logó

 

Az igényes kidolgozás a bot szinte minden porcikájáról visszasüt, az orsótartó Fuji, a gyűrűk nagyméretű, kéttalpas SIC gyűrűk, maga a feliratozás is szemet gyönyörködtető.

 

Image
Daiwa - a név kötelez!

 

A horgászbot kellően gerinces, de egyáltalán nem nevezhető durvának. Igyekeztek megtalálni az optimális összhangot a távdobási és a fárasztási tulajdonságok terén, tehát itt érdemes leszögezni, nem ezzel a bottal lehet a legnagyobbat dobni, 100 méter természetesen elérhető, de bojlis távokat ne várjon senki. Aki ettől többre vágyik "kénytelen" a 4,2 méteres változatot vásárolni.

 

Image

Image
Tökéletes akció!

 

A spiccek terén is többet nyújt a Team Daiwa, mint a többiek. 3 darab carbon spicc már a festésével is felhívja magára a figyelmet, nem vitás, jóval könnyebb folyamatosan ezeket a spirális festésű spicceket nézni, mint mondjuk egy zöldet. A gyűrűk elég nagyok, gondoltak arra is, ha esetleg dobóelőkét kell használni. Terhelhetőség: 2,5-3,5-4oz.

 

Image
3 db spirális festésű carbon spicc + 1 db a ráadás

 

A negyedik spicc kicsit rövidebb, mint a többi és üvegszál. Ezt használva akár keszegezhetünk is a bottal, vagy jól jöhet hideg vízi pontyozás során is, terhelhetősége 1.5oz.

  

 

Összegzés: Aki a megszokottól eltérő,  nagytestű halak horgászatára is alkalmas, könnyű és gerinces feeder horgászbotot szeretne, mely megjelenésében és felszereltségében méltón képviseli a Daiwát, nyugodtan válassza ezt a terméket és még keményfalú bottáskát sem kell hozzá venni Smile Valódi felsőkategóriás, prémium termék!

 

Elérhető modellek: (A terméknévre kattintva, az egyből a termék adatlapjára vezet!)

 

Team Daiwa Heavy Feeder horgászbot, 3,9m, 50-150g dobósúly

Team Daiwa Heavy Feeder horgászbot, 4,2m, 50-150g dobósúly

 

Az alábbi linken láthatja bemutató horgászvideónkat is: Team Daiwa Heavy Feeder horgászvideó