Bazooka a keménytokos bottartó

 

Néhány hónapja felhívott telefonon egyik francia barátom Nicolas, kérdezve, hogy lenne-e kedvem egy közös horgászatra? Többször horgásztunk már együtt, úgy itthon, mint Franciaországban, sőt, egyszer már Norvégiában is voltunk közös horgásztúrán. Elmesélte, hogy a Francia Tudományos Akadémia jóvoltából, már egy hónapja a volt francia gyarmaton Djiboutiban dolgozik. Ez a kis ország a Vörös-tenger Indiai-óceán felőli kijáratánál található. Szakmája geológus, és jelenleg azért tartózkodik ebben a távoli országban, mert felszereltek a Vörös -tenger kijáratának két oldalára (a másik a yemeni rászen van) egy-egy érzékelőt, melyek segítségével a két kontinens egymástól történő távolodását mérik, mindezt műhold segítségével. Minden nap kimegy a tengerre horgászni és a zsákmány annyira bőséges, hogy egyből rám gondolt. Ha van kedvem és időm, szívesen vár. A szállást és az ételt ő biztosítja, nekem csak a repülőjegyet kell állni. Régóta vágytam már egy ilyen forró égövi, tengeri horgászatra, ezért úgy határoztam, nekivágok az útnak. Amíg a vízumot és a repülőjegyeket sikerült elintéznem több hónap telt el. Ez alatt az idő alatt sokat törtük a fejünket Robi barátommal, miként is tudnám botjaimat biztonságosan szállítani a repülőgépes utazás során. Első közös külföldi horgásztúránk alkalmával az egyik botom törötten érkezett meg, és ez rányomta bélyegét az egész ottlétünkre. Árpi, - kis horgásztársaságunk harmadik tagja -, mesélt arról a keménytokos bottartóról, amit a FEHOVA-n látott. Azért emlékezett rá ennyire pontosan, mert egy közel száz kilós eladó ugrált rajta a bemutató alatt. Emlékei szerint az Energofish standján látta a bazookára emlékeztető bottáskát, melyet kimondottan a repülőgépen történő szállítás céljára gyártottak. Rövid keresés után megtaláltuk az Energofish Partnerbolt telefonszámát, ahol azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy valóban ők forgalmazzák ezt a terméket. Beugrottunk hozzájuk, hogy megnézzük a tokot, és a nézelődésből azonnali vásárlás lett. Pont egy ilyen biztonságos bottáskára volt szükségem.

 

Image

 

Hossza 1,45 és 2,20 méter között állítható, két bot fér bele orsókkal felszerelve. Amennyiben az orsókat külön táskába tesszük, akkor akár négy botot is kényelmesen szállíthatunk benne. Két beépített szerelékes dobozzal van ellátva, amibe rengeteg aprócikk elfér.

 

Image Image Image

 

Emellett biztonságos, hiszen kívülről lakattal zárható, így a reptéri szarkák sem tudnak belenyúlni. Utazásom során a "Bazooka" tökéletesen vizsgázott, a botok nem sérültek meg. Egyetlen hátránya, hogy minden egyes repülőtéren ráugranak a vámosok és a biztonsági emberek, tudakolva, hogy vajon mi a csudát szállítunk benne?

 

A keménytokos bottartó megvásárolható a Webfishing Center Horgász Webáruházban az alábbi linken: BAZOOKA