Mystic, tubusos műcsali család

 

A Mystic nagyon finom… de ha ez az állítás mégsem igaz, a halak akkor is nagyon szeretik. Több, mint fél évszázada, 1951-ben dobták piacra ezt a különleges csalit, mely a hagyományos csalikat használó horgászok számára első látásra furcsának tűnhet. Már az idei évtől a hazai horgászboltokban is kapható ez a kis tubusokba csomagolt Mystic, ez a nálunk még újdonságnak számító halcsali. Használata egyszerű: egy cseppnyit kinyomunk a tubusból, majd az apró keszegező horgot végighúzzuk rajta.

 

Image 

 

Az így kialakult szúnyoglárvára hasonlító csalival már foghatjuk is a küszöket, keszegeket. Amennyiben az alakítható változatból vásároltunk, úgy nyomjunk belőle egy-két cseppnyit a tenyerünkbe, és formázzunk belőle kívánság szerinti csaliformákat, csontit, pinkit, szúnyoglárvát vagy éppenséggel kukoricaszemet.

 

Image

 

Természetesen ilyenkor nagyobb horgokat is használhatunk. A színeket kombinálni is lehet, ugyanúgy, mint formákat. Illatában nem hasonlít semmiféle csalira, a halak mégis nagy kedvvel eszik. Kapás kapást követ, a horgászat egyáltalán nem unalmas.

 

Image

 

Sokan meglepődnek ennek az újfajta csalinak az eredményességén. Igazából nem kellene meglepődnünk, hiszen a ragadozókra már régóta horgászunk twisterrel és gumihallal, melyeknek az olajos szaga nem túl ingerlő a mi számunkra, a halak viszont kedvelik. Néha az ember csalihalat szeretne fogni, de nincs nála olyan csali, ami ezt lehetővé tenné. Ebben az esetben mindig jól jön a horgászládában csak kis helyet foglaló, korlátlan szavatossági idejű mágikus tubus. A Mystic csalit pontyozáshoz és keszegezéshez próbáltuk, és a próba teljesen meggyőző volt.

 

Image