Ezúttal a Carp Expert általános, 800 grammos etetőanyagait kínáltuk fel a halaknak tesztelésre. Nem egy dúsan telepített tavat, nem egy könnyű pályát választottunk, hanem a fővárosi, élő Dunát.
 
 
Image
A Carp Expert etetőanyagot folyóvízi Tímár Mixszel együtt használtuk
 
Itt aztán több körülmény is nehezítheti a helyzetünket. Az első rögtön a vízállás, és a vízminőség, hisz az idén egymást érik a kisebb áradások, nyugodt, megállapodott víz talán még nem is volt. Ha nem túl drasztikus az áradás, legalább nem zavarosodik be túlzottan a víz, és békéshalas horgászatra is alkalmas marad.
 
 
Image
A Picker Blade bot társult be a tesztbe
 
Image
A Carp Expert etető csúzli jól jön, ha nagyobb távolságra kell etetni
 
A másik fontos dolog a víz folyása, mely jelentősen befolyásolhatja az etetést. Most nem csak a fizikai kritériumokra gondolok, hogy ne sodorja el az etetést a víz, de taktikailag is fel kell építeni a horgászatot. Oda kell figyelni az etetőgombócok nehezítésére és a bomlási idő optimális beállítására. Hiába nyomjuk jól össze a gombócot és bomlik nehezen, ha túl könnyű, és simán „elgurítja” a sodrás.
 
 
Image
A kezdeti szilvaorrúk közé egyre gyakrabban esett be egy-egy jobb dévér
 
Majdnem ugyanolyan rosszul járunk, ha pl. apró kaviccsal jól megnehezítjük, így gyorsan és hatékonyan jut az általunk kiszemelt aljzat-szakaszra, de túl gyorsan bomlik, és ha egyben nem is, de apró részletekben túl hamar eltűnik. Ez utóbbi a kisebb gond egyébként, ezt könnyebb orvosolni. Hisz a cél pont az, hogy az etetőanyag a megfelelő helyen, optimálisan bomlással a lehető legtovább kifejtse a csalogató hatását. S nagyjából érezni lehessen, mikor kíván ráetetést a pálya.

 
Image
Az alap kaját hígítottuk egy kis házi zsemlemorzsával, és dúsítottuk konzerv kukoricával
 
A Carp Expert etetőanyagok közül a piros színezésű „Red Carp” és a sárga „Golden Carp” került a csomagunkba, amit folyóvízi Tímár Mix etetőanyagokkal kevertünk össze. Adalékként egy kis házi, nagydarabos zsemlemorzsa is hígította a keveréket.
 
 
Image
A bekevert etetőanyag összenyomva könnyen összeáll, de újra szétmorzsolva nem marad benne csomós darab
 
Már szárazon is látszik, hogy a Carp Expert etetők a legjobb minőségű kaják közé tartoznak. Nem sebtiben, nagyüzemileg, a gyors haszonra hajtva összedobált keverékek. (Rosszabb minőségű, olcsó etetőanyagoknál érhető tetten gyakran, hogy néhány hónap eltéréssel már más összetevők vannak benne, kétszer ugyanolyat nem lehet venni belőlük. Na, ez a Carp Expertre nem vonatkozik!) Szembetűnő összetevő az angolmorzsa, mely az etetőanyag típusának megfelelő színben kerül túlsúlyba az adott csomagban. Láthatók benne különféle gabonaipari termékek, pelyhek, melyek akár drága müzlik összetevői is lehetnének. Az összetett illatból előkerülnek a pörkölt magvak fontos olajai, melyek messziről is képesek a halat a horgunk közelébe csalni.

 
Image
Kétkezes, lapos gombócokkal alapoztunk
 
Értékes lisztek, egyéb őrlemények teszik teljessé a képet. Ezek a pontyos etetőanyagok még kisméretű pelletet is tartalmaznak. Tényleg annyira gazdag, már-már koncentrált a Carp Expert etető, hogy simán elbírja, sőt időnként kívánja a hígítást, a mait, mi a már említett nagyobb darabos „házi” zsemlemorzsával valósítottunk meg. Ettől azt vártuk, hogy a vízárammal elinduló darabok messzebbről is kijelölik a halak útját a horog felé. Ha nem is olyan, mint egy kenyeres zsákos etetés, de kicsiben annak hatására hajaz.
A Dunán azért könnyítettünk a dolgunkon, s viszonylag alacsony vízen egy visszaforgós, lassú részt etettünk meg, ahol nem kellett tartani tőle, hogy a túl gyors víz megtréfál minket. Kétkezes, kissé lapított gombócokat készítettünk, és azzal alapoztuk meg az etetést. Távolabbi horgászat esetén jó szolgálatot tehet a Carp Expert etetőanyagos csúzli is, most bevallható, hogy bár kipróbáltuk, de olyan távolságra horgásztunk, hogy akár kézzel is megvalósítható volt a gombócok pontos vízbe juttatása.

 
Image
Gyakran a szendvics is jó halakat hozott
 
A könnyű feederes - pickeres horgászatot választottuk, reméltük, hogy a mozdulatlan csali nagyobb egyedsúlyokat hoz. Csaliként a konzerv kukorica, a csonti és a giliszta kapott szerepet, időnként vegyesen is. Az első félórában néhány karika és jó pár darab kisebb szilvaorrú keszeg jelentkezett. Aztán egyre gyakrabban csaptunk bele jobb dévérekbe. Végül az este meghozta a márnákat is. Remek horgászat kerekedett, melynek végén kivételesen konyhára is került a keszegek közül.
 
 
Image
A Carp Expert etetőanyagok kiváló csomagolásúak, 2 évig is elállnak
 
Egy idő után pontosan érezhetővé vált, hogy az etetésre érkező halak mennyisége nőtt, s ez fokozott ráetetést igényelt. Ezt a lapos ólomra nyomott kisebb gombócokkal oldottuk meg. Így folyamatosan kaptak kisebb mennyiségű utánpótlást, de telítődni nem volt esélyük.
 
 
Image
Jól láthatók a Golden Carp értékes összetevői
 
Végezetül teljesen objektíven is elmondható, hogy a Carp Expert család a többi terméke után az etetőanyagaira is büszke lehet. Igazán gazdag, értékes összetevőkből áll, s ajánlott 690 Ft/csomag árával a legjobb ár-érték arányú termékek között található a piacon.

Image
A nagyja dévérből megtartottunk párat a végén
 
A Carp Expert etetőanyagok jól vizsgáztak, de természetesen nem érjük be ennyivel, további kísérletek következnek más helyeken, más körülmények között.
 
A teszt során használt etetőanyagok megvásárolhatóak áruházunkban! ITT