Már 2013-ban is de 2014-től fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a vízpartokon is. Egyrészt a tiltott eszközök birtoklását másrészt a meglévő horgászengedélyek és területi engedélyek érvényességét ellenőrzik a hatóságok.

Mi a magunk részéről örömmel üdvözöljük azt, hogy az orvhorgászat visszaszorítása érdekében erősödik a hatósági jelenlét a vízpartokon. Ennek kötelező hozadéka az is, hogy igen sokan, akik eddig magántavakon pl. személyi igazolvánnyal is tudtak horgászni, most már jó eséllyel ezt nem fogják tudni megtenni. Mind a tógazdának, mind a horgásznak az a jól felfogott érdeke, hogy rendelkezzen érvényes horgászigazolvánnyal, hiszen már csak így kerülhető el a büntetés!

Az érvényes horgászengedély megszerzéséhez horgászvizsgát kell tenni. Sajnos a legtöbb ilyen tanfolyam elsősorban profit-orientált módon kezeli ezt a kérdést és nem a "diák" oktatása az elsődleges szempont.

Szeretnénk megkönnyíteni a leendő sporthorgászok életét, ezért bárki számára elérhetővé tesszük a NÉBIH által kiadott "HORGÁSZVIZSGÁRA VALÓ FELKÉSZÜLÉST SEGÍTŐ TANKÖNYV"-et.

Ha bárkinek kérdése lenne az ott leírtakkal kapcsolatban vagy beszélgetne róla vagy csak igényelne egy kis gyakorlati támogatást, azt szívesen várjuk a Webfishing Center Horgászboltban! (LINK)

A képre kattintva elérhetővé válik pdf formátumban a Tankönyv!

Jó olvasgatást és felkészülést mindenkinek, találkozunk a vízparton!

Horgász tankönyv