Image
TWS - Made in Japan

 

A DAIWA T-WING rendszere egy örök idők óta fenálló problémát oldott meg a baitcaster orsók zsinórvezetésének terén. A T-alakú zsinórvezetővel dobáskor a zsinór szabadon siklik ki a felső, nagy méretű nyíláson anélkül, hogy bármilyen szögben megtörne és a zsinórvezető oldalán surlódna, mint a megszokott megoldású orsóknál. Bevontatáskor a zsinór a keskenyebb, alsó csatornában fut, pontosan és egyenletesen csévéli az orsó a dobra.

 

Image
Tökéletes zsinórvezetés

 

 

Image
Surlódás mentes zsinórprofil

 

 

Változó profilú zsinórvezető

A szokványos zsinórvezetők esetében kompromisszumot kell kötni az optimális zsinórfektetés és a dobást segítő szabad zsinórmozgás között. A DAIWA T-WING rendszer egy lépéssel áthidalta ezt a problémát, megoldása meggyőző. Széles zsinórvezető a dobáshoz - keskeny zsinórvezető a zsinórfektetéshez.

 

Image
Széles zsinórvezető a dobáshoz, keskeny a zsinórfektetéshez

 

 

Image
A fedél nyitott állapotban

 

A fedél nyitott állapotban
Dobás előtt a fedél felnyílik, amint lenyomjuk a kioldó gombot. A zsinór szabadon és surlódásmentesen fut ki a T-zsinórvezető széles, felső részén.

 

Image
A fedél zárt állapotban

 

A fedél zárt állapotban
A zsinór behúzásakor automatikusan lesüllyed a fedél, és a zsinórt a zsinórvezető alsó csatornáján keresztül vezeti, ahonnan precízen felcsévélődik a dobra.

 

Image
Csökken a surlódás, így nő a dobás távolság

Surlódás
Hagyományos baitcaster orsókon a zsinór gyakran az orsóház felső keresztpántja irányába fut ki és azt érintve surlódik. A T-WING orsók az eddig megszokottnál kompaktabb építésűek, a design-nak köszönhetően nincs bennük felső keresztpánt, így a surlódási ellenállás tovább csökkent.

 

Image
T-Wing zsinórvezető megoldás a Daiwa-tól

 

Hagyományos zsinórvezetésű baitcaster orsóknál dobáskor minél közelebb van a zsinórvezető a dob valamelyik széléhez, annál nagyobb szögben törik meg a zsinór mozgása. Ennek hatására megnő a surlódási ellenállás - ez különösen nagy mértékű, ha a zsinórvezető éppen teljesen a dob szélén van. A T-WING rendszer széles zsinórvezetője kisebb szögű törést produkál és jóval csekélyebb surlódást kelt, ezáltal nő az elérhető dobástáv.

 

A T-Wing rendszerű Daiwa multi orsók megvásárolhatóak Áruházunkban itt:-----> LINK