Első dobások - második rész

 

A horgászat néha ez egyik legidegtépőbb türelemjáték tud lenni, melyet sokan ilyen, vagy olyan okok miatt már az elején feladnak. Legtöbbször a halhiány az, ami elveszi az ember kedvét az egésztől - mi más is lehetne…

Igaz ez főleg a kezdő horgászokra, vagy olyanokra, akik egy új módszerbe próbálnak belekóstolni. Ilyen módszer a műlegyezés is! Tíz horgásznak fele szinte biztos, hogy az első alkalom után feladja, 2-3 még próbálkozik és csupán 1-2 az, aki megállapodik a módszer mellett.
Az biztos, hogy segítség nélkül nem könnyű, tapasztaltam ezt saját bőrömön is! Jó, ha az ember mellet áll valaki, aki ellátja tanácsokkal, segít összeállítani a felszerelést és megmutatja, hogyan lehet szépen eldobni a legyet. A legfontosabb a felszerelés, a többit kitartással, gyakorlással már meglehet tanulni, hisz egyetlen horgász se született legyezőbottal a kezében, mindenkinek tanulnia kellet.

 

Image
Ezen a szakaszon pergetve szinte mindig akad egy-két domolykó.
 
Image
Vízből már egész jól mennek a dobások.
Image
Partról kissé nehezebb
Image
de van eredménye!
Image
Hamar feladja
Image
Egy aprócska domolykó a napköziből.

 

Első két alkalommal nekem sem volt könnyű, és most sem az! Míg barátom párosával fogta a halakat, addig én annak is örültem, ha ki tudtam nyújtani a zsinórt és néhány méterre el tudtam dobni a legyet anélkül, hogy a zsinórt a nyakamra csavartam volna.
Amikor megfogtam az első halat, mely „csupán" egy néhány centis küsz volt olyan érzés járta át testemet, mely ambíciót és erőt adott a folytatáshoz… Néhány óra, pár alkalom a vízben vagy éppen vízparton és a rövid dobások már kezdtek menni így több időm maradt figyelni a halakra is.
Megtört a jég!
Megfogtam az első domolykót, majd a másodikat… nehéz volt leállni. A kitartás meghozta gyümölcsét! Kezdtem számolni a halakat… a küszöket most már nem nehéz megfogni.

 

Image
Akadnak azért nagyobbak is&
Image
&jó, kézbe való példányok.
Image
Néhány horgászat után érdekes dolgokra jön rá az ember
Image
Az ilyen módszerrel fogott, kisebb halakat is másként értékeli az ember.
Image
Menj szépen&

 

Domolykók! Ha csendben sikerül megközelíteni a halat sejtető helyeket és szépen rárakni a legyet a vízre, szinte biztos, hogy nem maradok hal nélkül. A dobások még rövidek, de ha jó a víz egy délután domolykóból, tízig biztos el tudok számolni.
De akadt néhány pér is az elmúlt héten és egy aprócska őn is, ami azért bizonyít néhány dolgot. Egyik, hogy jó helyen keresem a halakat (legalábbis azt hiszem), hal is van a vízben, szerencsém is van bőven, és ami a legfontosabb, a legyező pálcát most már horgászbotként kezdem használni. Persze ez nem azt jelenti, hogy már megtanultam legyezni, van még tanulnivalóm bőven!

 

 

Image
A folyóban nem ritkák a pérek sem.
 
Image
Ez még az ifjabb generációból való.
 
Image
Meglepetés őn.
 
Image
Nem sok víz van melyben pénzes pért lehet fogni.
Image
Most már felavatva& fogott néhány halat az elmúlt napokban. VISION 3ZONE bot, ET COMPETITION FLY orsó.

 

Tudom, hogy sok hozzám hasonló horgász van, aki hasonló cipőben jár, aki próbálta, vagy ezután szeretné próbálni a módszert. Azoknak egy jó tanács, ha szabad egy olyan horgásznak tanácsokat osztogatni, ki csupán kóstolgat egy módszert… kérjenek tanácsot tapasztalt legyezőhorgászoktól, esetleg kísérjék el néhány alkalommal a vízpartra is, figyeljék mozdulatait és a kezdet könnyebben fog menni. Köszönöm barátomnak, hogy segített és remélem még fog segíteni.
A kitartás mindig meghozza gyümölcsét, melyet halban mérnek!