FŐHESZ

Street Fishing Hungary Budapest parti csapat pergető verseny

 

A verseny jellege: nyílt nevezésű parti pergető csapatverseny. A csapatok minimum 2 maximum 3 főből állhatnak. A verseny két fordulóban 4-4 órás időtartamban (délelőtt-délután) kerül megrendezésre.

A verseny helyszíne: Duna fővárosi szakasz Rákóczi híd – Erzsébet híd között a budai oldalon.

Időpontja: 2019. október 27. 8:00-tól 17:00-ig

Regisztráció: 6:00-7:30 között a Kopaszi gát gépkocsi parkolójában lévő regisztrációs pontnál.

Megnyitó: 7:30 – 7:45

Első forduló: 8:00 – 12:00

Szünet: 12:00 - 13:00 között (kötelező pihenő a regisztrációs pontnál, ebéd). A pihenő idő alatt versenypályán egyetlen versenyző sem tartózkodhat.

Második forduló: 13:00 – 17:00

Eredményhirdetés: visszaérkezés függvényében 17:30-18:00 között.

Nevezési díj 30.000 forint/csapat mely tartalmazza a területi engedélyt, valamint az ebédet. Kizárólag az első 50 csapat nevezést fogadjuk el!

Nevezni: személyesen a FŐHESZ irodájában (1138 Budapest, Váci út 200.) vagy a Webfishing horgászboltban (1225 Budapest, Nagytétényi út 238.) illetve elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldött nevezési lappal és a részvételi díj egyharmadának (10.000 Ft) befizetésével lehet. A számlaszámunk: 11709088-20001632

A verseny minimum 15 csapat nevezésénél kerül megrendezésre, a díjazások minimum 20 csapat nevezésénél érvényesek! Amennyiben több mint 15, de kevesebb mint 20 csapat indul el a versenyen, úgy a várható nyereményösszegek arányosan csökkennek.

A versenyen a csapatok díjazása a következő:

1. hely: 200.000 forint

2. hely: 100.000 forint

3. hely: 50.000 forint

A legnagyobb halat fogó díja: 50.000 forint

 

Egyéb díjak: minden csapattag egy ajándékcsomagot kap a részvételért.

 A díjak mellett az első három csapat tagjai és a legnagyobb halat fogó csapattag kupát is kap.

A verseny szabályai:

 • a magyar horgászrendben engedélyezett bármilyen pergető módszer megengedett,
 • a műcsalin maximum 3 db egy-két vagy háromágú  horog lehet. Kizárólag műcsali használható, a légyutánzatok használata engedélyezett. Műcsalit patkolni lehetséges,
 • a horgászat során korlátlan számú horgászbot lehet a csapatoknál, de használatban csapattagonként maximum egy,
 • élő anyag bárminemű használata Tilos, a csalihalas mártogatás vagy a csontis/etetőanyagos szoktató etetés!,
 • a versenybe csak a fej környékén (kopoltyúvonal előtt) akadt, szabályosan fogott halak számítanak bele, az elpusztult hal nem mérhető, az a versenyben nem vesz részt,
 • a halat vízből csak halkiemelő szákkal lehet kivenni, melyet a csapat köteles magánál tartani horogszabadítóval együtt,
 • halkiemelő fogó, vágóhorog és szájbilincs használata Tilos,
 • a kifogott halat a FŐHESZ halőrei mérik előre megkapott mérőszalagon, azt minden csapat magának fotózza úgy, hogy a hal feje és a farokúszó vége egyértelműen látszódjon. A hal hosszát a farokúszó végéig mérjük Az elkészített fotón látszódnia kell minden csapattag azonosító kártyájának is. A homályos, azonosíthatatlan, elemzésre alkalmatlan fotók nem kerülnek értékelésre!
 • a kifogott halat a mérésig a csapatoknak életben kell tartani! Az elpusztult hal nem kerül mérésre!
 • a verseny alatt fogott halakat mérlegelés után minden esetben vissza kell engedni,
 • a versenypályán két ellenőrzési pont lesz kijelölve. Délelőtt 10.00 órai, illetve a délutáni 15:00 órai időpontban a két ellenőrzési pont egyikén kötelező megjelenni. A versenyzők maguk döntik el, melyik ellenőrzési ponton jelennek meg délelőtt, valamint délután. Minden csapatnak mindkét ellenőrzési ponton meg kell jelennie a két meghatározott időpontban.
 • a versenypályán kizárólag gyalogosan lehet közlekedni, semmilyen egyéb kiegészítő eszköz (autó, kerékpár, tömegközlekedés, gördeszka, roller,stb.) nem vehető igénybe!

A versenyben csak a következő halak vesznek részt: jász, domolykó, süllő, kősüllő, csuka, balin, sügér, harcsa.

Értékelés

Minden kifogott halat a FŐHESZ halőrei mérnek, és a mérőlapon rögzítik a hal hosszát, melyet a csapat kapitánya aláírásával hitelesít. A mérésről a csapatoknak fotót kell készíteni saját maguknak, azon a mérőszalagon, melyet az induláskor megkaptak. A versenyt az a csapat nyeri meg, akinek az összfogási értéke a legmagasabb.

Kötelező felszerelések minden indulónak:

Csapatonként legalább egy merítőszák és horogszabadító fogó vagy csipesz. Ezen kötelező felszerelések meglétét a verseny szervezői ellenőrizik, és azok hiánya esetén a csapatversenyben való részvételét felfüggeszthetik!

A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt, a rendezőség a verseny alatt történő balesetekért felelősséget nem vállal.

A verseny szabályait a nevezési összeg befizetésével elfogadottnak tekintik.

A rendezők az esetleges változtatás jogát fenntartják. Amennyiben Budapesti vízmércén 280 cm, vagy ennél nagyobb vízállást jeleznek a verseny idejére, akkor a verseny nem kerül megrendezésre. Ebben az esetben a nevezési díj visszajár.

Üdvözlettel a FŐHESZ vezetősége!

Budapest, 2019.09.09.

Jelentkezési lap letölthető itt ---->>> JELENTKEZÉSI LAP