Fish’n’Roll avagy az acélbetétes bakancs és a gumicsizma találkozása

 

 

Remélem a kedves olvasó felkapta a fejét a cím hallatán, hiszen nem mindennapi párosítás a rockzene és a nyugodt horgászélet. Az I. Webfishing - Rockforever horgászverseny mégis e két „műfaj” elegyítését tűzte ki céljául szeptember 19-én.

Fontos előljáróban leszögezni, hogy nem is sikertelenül! Ugyanis a veresegyházi Ivacsi-horgásztó partjára invitált népszerű rockzenészek közül sokan vérbeli horgászok is. Így többek között a Tankcsapdából Fejes  Tomi, Sóder a Kowalsky meg a Vegából, Erik a Roadból, Miki a Subscribe –ból vagy Nagy Dávid a Depresszióból.

 

Image
Hajnali rockerek
 

 

A verseny azonban mindenki számára nyitott volt, így a híres headbanger királyok és rajongóik együtt adózhattak közös szenvedélyüknek, amellett, hogy most számított a kifogott halak száma és súlya.

 

Image
Simon Orsy, a verseny főszervezője

 

Sajnos ez a kora őszi vasárnap borongósnak, esősnek indult. Főleg a fél hetes kezdési időpontban tűnt igazán szürkének. Az időjárás azonban nem szegte kedvét a nevezőknek, akik közül néhányan már a versenytájékoztató előtt „borvirágos” jókedvükben voltak. Súlyhatár nem volt, sem halfajbeli megkötés. A szabályok és nyeremények sokkal inkább baráti találkozó jelleget kölcsönöztek a versenynek, amit alátámasztott a végére kialakult bulis hangulat is…

 

Image
Móri István a Webfishing Center Horgász Webáruház tulajdonosa

 

Image
Sör az alap :)

 

 Az Ivacsi-tó adottságai és telepítettsége kapásokban gazdag napot sejtetett, igaz a verseny első nagy halára várni kellett. „Egy fél óra, és jön a hal” - bíztatta Móri István a Webfishing Center vezetője és egyben a versenybíró a résztvevőket. Tette ezt minden fél órában…

 

Image
Móri István lelket önt :)

 

A legtöbb horgász könnyű szerelékes módszerrel, feederrel próbálkozott, így sorra kerültek a horogra a keszegek, törpe harcsák, bodorkák és naphalak. De akadtak szép számmal négy kilós pontyok és termetes dévérkeszegek is.

 

 

Image
Sikeres dévér fogás match horgász módszerrel


a különböző csalizás azonban kihozta a taktikai különbségeket. Mivel a kifogott halak száma is számított, valamint a legkisebb halat is díjazták, sokan a „sok kicsi sokra megy” elvet preferálták, és ezzel tettek szert előnyre.


Image
Sok kicsi, sokra megy!

 

Mások nem adták fel a nagy hal kifogásának reményét, ami nem volt teljesen alaptalan, mivel ugyan kevés, de szép ponty példányok vették fel a nagyrészt kukoricával csalizott horgokat. Nekik bejött, hogy a hagyományos fenekező módszerrel horgásztak.

 

Image
Generációk
 

 

Az élő legendák csapatai bebizonyították, hogy kitartó alkoholizálás mellett is lehet szép horgász eredményeket elérni.

 

Image
Rock'n'Roll
 
Image
Depresszió zenekar
Image
Nagy Levente (Neck Sprain) és Anga-Kis Miklós (Subscribe)
Image
A Lovegun zenekarból Noa és Pisti


 A Lovegun zenekar énekesnője szerint ez a nap a horgászattal, friss levegővel, a festői tóval együtt tökéletes lehetőség volt arra, hogy a zenekarok, akik máskor csak futtában beszélgetnek a színpad mögött, most nyugodtan vitassák meg a hazai rockzenei élet ügyeit. Emellett rajongóikkal is bensőségesebb kapcsolatot alakíthatnak ki.

A rocker szubkultúrában kevésbé jártas szem is gyorsan kiszúrta a rocker és horgász csapatok közötti különbséget. „Kicsit hangosabbak, mint a horgászok” – mondta mosolyogva az egyik versenyző, aki két rocker csapat közé húzta ki horgászhelyét. Na de ez a habitus hozzájuk tartozik! Nehéz lett volna őket elképzelni konszolidált, fegyelmezett pecásként.

 

Image
Tűzmadár zenekar

 

A nap folyamán az idő egyre csak javult: először az eső állt el, majd lassan kezdett melegedni, az eredményhirdetésre pedig még a nap is kisütött. A nyertesek értékes ajándékokkal gazdagodtak: a harmadik helyezett 20 000 Ft, a második helyezett 30 000 Ft, az első helyezett pedig 50 000 Ft értékű Webfishing Centerben levásárolható uhorgász talvánnyal, gazdagodott. 

A nyereményosztásba beszállt még a Fish Kft és a Maros Mix is.

Ezen felül minden versenyző kapott egy 1500 Ft,- értékű ajándékcsomagot, szintén a Webfishing Center Horgász Webáruház felajánlásában. Az ajándékcsomag Daiwa, Cormoran, Energofish és Moon termékeket tartalmazott.

 

Minden kifogott hal grammja ért 1 pontot illetve minden kifogott hal súlytól függetlenül 10 pontot. Azaz 1 db 1 kg-os ponty az 1010 pont, és 5 db 1kg-nyi keszeg az 1050 pont.

 

A verseny harmadik helyezettje 6950 ponttal a Nyuszómuszó II. csapat lett.


Image
Nyuszómuszó II. csapat

 

Második helyen 7040 ponttal a Pimpa csapat végzett, akik nem sokkal a verseny lefújása után, még sikerrel szákoltak egy 4 kg körüli pontyot, amivel és ami nélkül is, a másodikak lettek

 

Az első helyen a Mivardi Team, Tóth Zsolt és Garai Gábor párosa végzett 16965 ponttal. Nem először vitték el a kupát az Ivacsi-tó partjáról, gyakorlott, profi versenyzők tehát, akik jelentős fölénnyel zsebelték be ezt a győzelmet is.

 

A legkisebb hal kifogásáért járó díjat, egy Webfishing Centeres gébet formázó kulcstartót, egy zenész csapat, az Aurora vihette haza, egy apró rák „kihorgászásáért”.

 

Image
Salmo műcsaliból kialakított kulcstartó

 

A verseny legnagyobb kifogott hala 4,5 kg-os volt, a legtöbb halat pedig a Pimpa csapat fogta, szám szerint 192 db-ot.

A különdíj, melyet sorsolás útján ítéltek egy versenyzőnek, az Aurora zenekar dedikált gitárja volt, melyen legismertebb dalaikat szerezték. A nyertes ugyan nem tud még gitározni, de ez a gitár mindenképp inspirálni fogja, hogy a húrok közé csapjon.

 

 

Image
Az Aurora zenekar dedikált gitárja a boldog nyertessel

 

A versenyről hírt adott a Rockinfo, a Rockélet Magazin és filmes beszámolót láthatnak a PV TV műsorán, októberben az MTV Headbanger’s Ball műsorában valamint a Musicmix TV honlapján (www.musicmixtv.tv).

Simon Orsolya, a Rockforever horgászverseny ötletgazdája és szervezője elégedett volt az eredményekkel és célkitűzése, hogy megismertesse a nyilvánossággal a rockerek békésebb, természetközelibb arcát, sikerült. Nagyobb a közös halmaz a horgászok és a pogós „arcok” között, mint azt eleinte hittük. Ennek és a résztvevők örömére jövő májusban megrendezik a II. Webfishing - Rockforever horgászversenyt, azzal a különbséggel, hogy a verseny végén koncertekkel örvendeztetik meg a zenészek hálás közönségüket!