A minap érkezett egy fogás Temesvári Lászlótól, amelyben tájékoztatott az idei fogásairól. Most felesége, Temesvári Lászlóné, volt eredményes! Az alábbi sorokat kaptam tőlük:

 

"Kedves István!


Nagy örömmel tudatom, hogy kedves feleségem,  is felszentelte a korábban megnevezett felszerelést. (Interfish Carbo Wrap XC horgászbotok) Meg kell mondanom, sokszor egy bottal eredményesebb mint Én két horgászbottal. Tongue out  A képeken látható ponyok, 2,8kg, 3,4kg, 3,6kg és a bandanagy 3,8 kg egyedsúlyban voltak. Mindezeket a halakat a nagyon jól működő CarboWarp botoknak is köszönhetjük, mert mint korábban írtam a nádasba ma is előszeretettel bevágtattak a pontyok, igy az utolsó ún. badanagyért Laughing, be kellett mennem a vízbe, a nádasba és úgy megszákolni, szerencsére
ebben segített a combcsizma. Laughing"

 

Eddig a levél! Azt hiszem ehhez nem kell semmi többet hozzáfűzni, hacsak annyit nem, hogy gratulálok!

 

Image
Az első....

 

Image

 

 


2009. június 9-én újabb fogásról kaptunk hírt:

 

 

Adatok:
A ponty súlya: 4 kg.
A horgászbot: Balzer Topas 330 cm. 2,5 lbs
Horgász zsinór: 0,20 mm Carp Expert sűlyedő zsinór 5,8 kg teherbírású

Orsó: Eurostar VIP 940 GTX 9+1 csapágy
Horog: Drennan carbon feder 6 -os.
Csali: Egy szem kinyomott főtt kukorica + borsónyi tészta nokedli
Halfogás helye: MAKÁD ezüstpart.

 

A horgászat részletei:

"Hosszú hetek kapástalansága után most ismét mellém állt a szerencse :-) 2009 júnis 09-én, reggel fél nyolckor halmozgást észleltünk a nádas előtti sekély vízben. Gyors csalizást követően a megfelelőnek vélt helyre dobtam a fenekező felszerelést. Mintegy öt perc várakozás után erőteljes kihúzós kapás, bevágás és a hal megindult a sekély vízben mint a torpedó. Erőteljes húzással elindult a jobboldalon lévő nádas felé, miközben az orsóról intenzíven húzta le a zsinórt. A Halat "hosszú pórázon tarva" fárasztottam, hogy elkerüljem, hogy a nádasba meneküljön. Mintegy öt percnyi fárasztás és sikeres szákolás után egy gyönyörű pikkelyes pontyot csodálhattunk meg."

 

Image
Magdi és a zsákmánya

 

Gratulálok a fogáshoz!