Az alábbi képet Veress Árpád, hajdúszoboszlói horgász küldte nekem. Elmondása szerint, Árpád a feeder horgászat híve, a képen látható tekintélyes ponty is egy feeder szerelékkel került a partra. A horgászat részletei:

 

Horgászbot: 3,90-es Trabucco feeder bot
Főzsinor : 0,18-as Carp Expert feeder horgász zsinór
Előke : 0,06 fonott horgász zsinór
Csali : Házilag deepelt Van den Eyde, halas pellet, 16 mm-es

Horgászat helye: nagyhegyesi Daru tó
Horgászat ideje: 2008. május 12.

 

A horgászat körülményei Árpád szavaival: "Meleg délután volt és a tavon addig szinte senki nem fogott semmit, még csak kapni se nagyon akartak a halak! Egy nagyon óvatos gyenge spiccmozgásra figyeltem fel, amit nemsokára egy igen intenzív, heves spiccgörbítés követett. Bevágást követően úgy éreztem, mintha beton lenne a bot végén és meg se akart mozdulni csak állt egy helyben. Kb. fél perc elteltével, egy szép lassú, komótos húzásba kezdett és lehúzott tőlem kb. 50m zsinórt. Az egész fárasztás egy bő fél órába telt, mivel kezdetben közöm nem volt a halhoz, valamint ahoz, hogy esetlegesen megfordítsam. "Arra ment amerre ő akart." Szákolás után jött a mérlegelés, ami 10,8 kg-ot mutatott. Ezek után lefertőtlenítettük a halat, majd kíméletesen visszaengedtem a tóba."

 

Eddig a történet. A fogáshoz őszintén gratulálok, és kívánom, hogy még sok ilyen és ehhez hasonló kopoltyús okozzon örömet Neked! azt meg, hogy visszaengedted, külön örömmel olvastam, sport horgászhoz méltó viselkedés! Gratulálok!

 

Image
Veress Árpád és a közel 11kg-os ponty