Egy nem mindennapi hal fogásáról kaptunk anyagot a napokban! Berger László bajai horgász megakasztott egy dévér keszeget. Ez az esetek zömében nem egy említésre méltó esemény....de, ha a dévér közel 4 kg-os???! Na lássuk csak!

 

"Az alábbi levélben szeretném megosztani Önnel és mindenkivel egy nagyszerű horgászat eredményét. 2010.szeptember 11-én délután négy óra felé indultunk horgászni a barátnőmmel. Bajai vagyok és itt a környéken horgászom. Ez alkalommal a Dunára esett a választás, pontosabban a bajai Duna-híd feletti szakaszra. Miután odaértünk a kiválasztott helyre, az etető anyag elkészítése következett, amely a következőkből állt:
1 kg Tímár Mix keszeg etetőanyag,
főtt búza,
ehhez került élőanyagként csonti és a plusz Big Carp CSL Liquid aroma (kagylós) és a Big Carp Pellet & Particle Amino Syrup tintahalas aroma.
A módszer feederezés, a botok pedig egy Eurostar Master Class 3,60 Medium Feeder és egy Eurostar D-Max 3,0 Telepicker.
A zsinór mindkettőn Spro Carp Max, 0,25-ös az előke, úgyszintén egyforma 30 cm hosszú, 0,16-os fonott, a horog pedig 6-os pontyozó.
Az este első szebb hala olyan hat óra felé érkezett, egy kb 70 dkg-os dévér formályában, melyet még kettő követett. Ami az időjárást illeti, borús, kicsit fülledt, párás eső utáni idő volt. A képen látható nagyszerű dévér keszeg este nyolc óra felé, már erős sötétedésben jelentkezett, csak úgy mint az előző három, kettő szál gilisztára. Az akasztást követően, 3-4 perces fárasztás után került szákba, kicsit körülményesen a kövek és az uszadék fák miatt, de sikerült! Mérlegeléskor a mutató 3,95kg-ot mutatott!

Két éve horgászom intenzívebben úgyhogy eddig ez volt talán a legcsodálatosabb élményem!"

 

Image
Kapitális dévér

 

Image
Majd' 4 kg-os hal!

 

Image
Jogos a mosoly

 

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, gratulálok ehhez a rekord-gyanús halhoz!